lördag 30 april 2011

Tåg åt höger och vänster

Så här första dagen i sköna maj blir vi som vanligt väckta av tåg åt höger och vänster. Dels är det dom sura sossarna som alltid hittar något att protestera mot, dels är det underbara Revellien där marinens musikkår spelar och människor (moderater, enl de ansikten jag kände igen) går runt stan för att fira våren!



Heldag i Skåneland!


Mammorna hittade en fin inredningsbuktik och pojkarna busar själva i 30 min, perfekt!

Vi var på många loppisar


Grabbsen vilar och solar på Café Lilla Råa (Märkligt raw food-ställe)



Under transportsträckorna sov man i baksätet


Nästan 40 mil i bilen blev det

Badar fötterna utanför Kivik



Självklart var bollen med på utflykten


fredag 29 april 2011

Ops

När det händer någon incident på mitt jobb är det värsta som kan
hända att någon blir irriterad. När det händer nåt på min pappas
jobb (/hobby) är det värsta som kan hända att en kollega blir
väldigt väldigt platt.

Som tur är klarade han sig trots att trucken välte 180 grader och 13
meter ner för en kant.

måndag 25 april 2011

Kontraster

Så här ser det ut om man har haft luggen flätad i två dagar. :-)

söndag 24 april 2011

Inte van vid barn som klättrar!

En efterbloggning från långfredagen! Isac är ju en försiktig kille
och skulle inte drömma om att klättra upp i den här ställningen.
Det vågade dock lilla W och hjälpsam som jag är klättrade jag
också upp. När vi skulle ner blev det problem och låst läge, W
höll i sig och jag kom ingenstans! Som tur är kom Ingela och räddade
oss, annars hade vi väl suttit där än!

tisdag 19 april 2011

Coola barn...

...tar en Flap Jack on the go till frukost. Coola föräldrar låter
sina barn åka bakåtvänt (alltså rättvänt!) tills dom väger 25
kilo!

Jennies språkskola Del 21 -Om folk som kan

I dag blir det inte en massa regler!

 I dag vill jag i stället berätta om de två mest begåvade personer jag känner till när det gäller att uttrycka sig. Den förste är Stieg Larsson. Jag njuter av varje stycke i hans texter, han är så otroligt duktig på att måla upp bilder samtidigt som han har ett okomplicerat och helt felfritt språk. Alla svenskar som har minsta intresse av språk borde läsa Millenium-trilogin!

Den andre är ÖB Sverker Göransson. Jag har ingen aning om hurvida han har vettiga åsikter men han är enligt min mening en av Sveriges bästa debattörer och talare. Om han susar förbi i rutan eller i något annat sammanhang, ta chansen att lyssna på honom och framför allt på hur han bemöter frågor i debatter eller intervjuer.

måndag 18 april 2011

Påskfest på dagis

Jag saknar tyvärr pysselgen. Som tur var så var Isac väldigt nöjd
med utklädningen ändå.

Hjälpsamma brudar

På vårt dagis får barnen lära sig att hjälpa varandra. I dag hade
Isacs kompis J hjälpt till lite i överkant.

Hon tyckte nog att brallorna hängde lite mycket och styrde upp en
rejäl quadruple-knut.

Eftersom man har cirka 30 sekunder på sig från "JAG ÄR KISSNÖDIG"
till "OJ DÅ" blev det en hel del panikslaget höftvickande i dag när
vi kom hem!

Isacs första knäskrap

I dag har Isac skaffat sig sitt livs första skrapade knä. Detta
firades med ett riktigt stort plåster inkl signering (och av
obegriplig anledning en gran) av fröken Jocke. Tyvärr fick vi titta
väldigt noga för att se själva skrapet nu i kväll vilket liksom tog
udden av hela händelsen. Isac försäkrade dock att det var en
väldigt stor och dramatisk olycka. Vid 1755 ville Isac gå och lägga
sig eftersom det varit en så jobbig dag med knäet och allt. :-)

söndag 17 april 2011

Mr:X gästbloggar

Mr:X, som ni lärde känna lite av här, gästbloggar i dag:

Efter att fatalt ha misslyckats med mitt eget bloggande alltför många gånger så bad Jennie mig att gästblogga här. Varför har jag ingen aning om. Jag skrev till Jennie att jag just nu kallar mig katastrofinvesterare och kan skriva om det. Tror att Jennie svarade:  mäh. Vad betyder ”mäh”? Antingen förstod hon inte vad jag menade eller så lät ämnet väldigt seriöst och tråkigt. Frågan är om det blir så mycket roligare när en statsanställd byråkrat ska blogga? Jag lever alltså på dina skattepengar! För de skattepengarna ska jag befinna mig på myndigheten 7 timmar och 57 minuter varje dag (ofta är jag där lite längre faktiskt). Vad får du för att betala mig min lön en dag? Här började jag skriva en lång lista från allt mellan att sitta i fikarummet till att sitta på dass (vad finns mellan det undrar du, en hel del faktiskt!) men det slutade i att jag faktiskt jobbar och inte enbart fysiskt befinner mig i myndighetens toalettavdelning så det blev inte så kul och det får väl ses som väl investerade skattepengar?

Ibland tror folk att en myndighetsperson inte är en ”vanlig” människa. Ibland får man blickar när man möter en kund från dagen i närbutiken som att ”oh fan, äter han också mat”. Jodå, så att… Även jag är en människa som jobbar åtta till fem, har med mig min matlåda till jobbet, strävar efter högre lön, drömmer om att vinna på lotto så att jag blir ekonomiskt oberoende, räknar ned till semestern, skriver att jag tränar regelbundet på dejtingsajter, somnar i soffan i reklampausen till någon halvtaskig film och har tankar på att bli buddhist.  Att vinna drömvinsten på Lotto är en på 336 miljoner, att vara katastrofinvesterare ger förmodligen bättre avkastning, till och med att bli byråkrat är mer väl investerade pengar än att spela på Lotto. Att ha tankar på att bli buddhist kan vara nyttigt, men riskerar att leda till ett hem utan möbler och att man får låna en bok om feng shui av en nära vän (mer om det en annan gång).

Och för dig som undrar hur lång tid en specifik arbetstid tar på myndigheten så är det tydliga och enda svaret: "En arbetsuppgift kommer att ta exakt den tid som är avsatt för ändamålet". Ska det vara så svårt att förstå? Tycker även att ni ska sluta att belasta våra redan hårt belastade telefonköer och skicka in alla dessa blanketter, vad ska de vara bra för? Vi hinner ju knappt gå på toaletten!

/MrX  

fredag 15 april 2011

Fyra år och stark!

Fatta, fyra år och klarar tio sekunder strikt planka. Inte så
dåligt! Jag önskar att jag också hade börjat yoga vid två års
ålder.

Yoga

Denna Asana gillar Isac.

Mr goofy del sisådär 34

Självklart håller mister bakochfram även bössan åt fel håll. Jag
som är uberhögerhänt har svårt att instruera!

torsdag 14 april 2011

Hejsan träden, hejsan blommarna

Har just kommit hem från ett Body Balance-pass och har möblerat om lite i mina principer. Tidigare har jag ansett att riktig träning är löpning, gym och rehabträning. Det har funnits annan bra träning som spinning, yoga och så vidare men det är något jag gör max en gång i månaden när jag har tid över.

I dag har jag bestämt mig för att börja träna Body Balance regelbundet. Passet jag testade i dag är en blandning av Qi-yoga, Pilates och Tai-Chi. Så skönt och vidrigt hårt. Bland annat fanns en sex minuter lång plankan-sekvens och jag kom på mig själv med att titta ner på magen för att titta om det var något som gick sönder. Det är inte ofta jag helt ger mig hän på gruppträningar men jag kände verkligen att det här var rätt. Troligen kommer hela coreområdet och det "lilla" Gluteusområdet att få lida rejält för mitt engagemang om sisådär ett och ett halvt dygn!

Jag var så avslappnad och slutkörd när jag gick hem att jag bara gick och flinade åt allt, tex åt en svan som promenerade på cykelbanan. Träning = knark, helt uppenbart! :-)

onsdag 13 april 2011

Charmnivån på däckstället:

=varierande. Väldigt charmig personal, väldigt inte-så-charmig
reklamskylt. Wtf kvinna med tungan ute håller i någon typ av bildel?!


måndag 11 april 2011

Så jävla vuxen

Jag har tidigare bloggat om åldersnojja, läs det inlägget här.

I lördags fick jag en ny dos vuxenpoäng, men på ett behagligt sätt. Skapa den här bilden framför er, och kom och säg till mig att jag inte är vuxen:

Förskolläraren, Controllern, Verksamhetsutvecklaren, Sjuksköterskan, Han från statliga myndigheten och jag träffas hemma hos Förskolläraren och Verksamhetsutvecklaren för middag. Vi dricker fördrinkar, kollar på hur husbygget framskrider och jämför gravidmagar. (Jag var utom tävlan där, för de som undrar.)

Vi får fin mat som inte är klassad som "lättlagat" i kokboken. Vi gäster ombeds välja vin. Vi diskuterar:
  • Vad gräsfrö kostar på Lantmanna resp på det där andra stället, hur stort lager finjord man måste ha när man ska så gräs på våren och sen skrattar vi åt dom som köpte dyr matjord och fick gammal vägsaltberikad jord från en urdikning.

  • Detaljerna i föräldraförsäkringen. Hur många dagar bör man låta bli att ta ut innan barnet är 12 månader för att kompensera att man tvingas ta fem dagar efter att det fyllt 12 månader? Och kan några av de fem vara lägstanivådagar eller måste alla vara SGI-dagar?

  • Hur man ska redovisa försäljning av väldigt gamla Bolidenaktier. Är det verkligen sååå stor förlust att välja schablonberäkningen? Vi kommer fram till att det kanske inte spelar så stor roll om vi antar att aktierna köptes på åttiotalet. Han från Skatteverket rynkar ögonbrynen när Controllern föreslår att man sätter ett inköpspris på 130:-. Det är bara jag som ser det, han är för artig för att låta någon annan märka det, Han från Skatteverket.

Sen pratade vi om boob jobs, skvallrade om kollegor, åt kladdig kladdkaka, drack mer alkohol och vips var klockan nästan midnatt och alla började tänka på refrängen och på att börja dra sig och tacka för sig. Jag och Skatteverket var inte riktigt färdiga med kvällen utan tog en GT på Stars, tittade på fulla människor och gäspade ända fram till halv ett.

Jag önskar att jag kunde skicka det här meddelandet till mig själv 1997, men jag får nöja mig med att tillägna det, med kärlek, till fröken Kajsa Katie De Bourg. Se det som en inblick i framtiden gumman! ;-)

söndag 10 april 2011

Bloggo-problemo

I dag fick jag en kommentar om bloggtorka och blev lite förvånad, jag har ju bloggat som vanligt de senaste dagarna!

En snabb blick på bloggen visade att jag har bloggat rakt ut i cyberrymden! Jag är inte inne på min egen blogg så ofta utan bloggar glatt på från iPhonen och har alltså inte märkt att mina mailinlägg inte kommit fram.

En halvtimmes frusterat pillande på inställningarna har bara resulterat i att det funkar liiiite bättre. Nu kommer inläggen fram men visas inte som de ska. Damn you beta-funktioner!

Jag ska ta tag i problemet i morgon, bloggtorka är helt enkelt inte ok på Den nya bloggen.

Vårpresent

onsdag 6 april 2011

Jennies språkskola Del 20 -Om ägande

Det här med ägandeform kan vara svårt. Heter det Lisas bil eller Lisa's bil eller vad? Och hur är det med ord som slutar på "s" och ska stå i genitiv? Mattias bil, Mattias's bil, Mattias' bil? Ännu värre blir det om vi blandar in ord som låter som "s" på slutet men egentligen har en annan bokstav, som i exemplet Alice.

Så här ligger det till:

Nästan alla egennamn får helt enkelt ett extra -s på slutet, men för guds skull inga apostrofer! Av någon anledning verkar frisörer ha svårt för det här, man ser ofta företag som heter "Maria's klippstudio" och liknande.

Korrekt ägandeform när det gäller namn är alltså: Lisas bil, Marias Klippstudio. Undantaget från regeln med ett extra -s är namn som redan slutar på "s" (gäller x och z också för den delen). I dessa fall lämnas namnet orört: Mattias bil, Thomaz hatt.

Jennies språkskolas bästa tips om genitiv (för så heter ägeandeform på nördspråk!): Aldrig apostrof!

tisdag 5 april 2011

Barnmottagningen aka smitthärden

Ingen vettig människa vill sätta sin fot på Barnmottagningen.
Större koncentration av kräksjuka, RS och div virus får man leta
efter. Dom borde ha som på avdelningen, en smittosida och en ren.

Nu är vi här, friska, och eftersom jag vill att vi ska förbli friska
präntar jag in lite bacillskräck i mitt barn. Medan de andra barnen
förlustar sig i väntrummet får mitt barn sitta still på en stol och
sprita händerna.

måndag 4 april 2011

Slöa människor

...Får äta premiärkorven sittande på trappan eftersom dom inte
orkade bära upp trädgårdsmöblerna från källaren.

söndag 3 april 2011

Fotbollspremiär

I dag känns lite som första dagen i resten av mitt liv; första gången jag frågar om Isac har packat ner skorna, första gången jag ser honom svettas i en idrottshall, första gången jag får träsmak på en dragig läktare.


Han kom ihåg skorna


Han bytte om i ett omklädningsrum som gav mig rysningar


Den nya flaskan fylldes...


 Flisan sköter sig exemplariskt i kön efter att jag skrämt upp honom, coola kompisen Emil i blå shorts!


Efter lite extra info från tränaren klarades dagens övning galant

Det var oväntat känslomässigt för mamman, han är så STOR nu. Coolt att se honom funka i grupp, ta instruktioner från en tränare, vänta på sin tur, godta att någon korrigerar hur han sparkar på en boll... Jag är verkligen en galet stolt morsa i dag!  

lördag 2 april 2011

Funderar du på en tvillingvagn?

Köp en tio år gammal singel-UJ i stället, det går utmärkt att
frakta drygt 40 kg barn på långpromenad med en sån!

Piff&Puff

Idag har vi tillbringat förmiddagen med Kicks och Williot. Isacs och
Williots pappor bor grannar och de leker nästan dagligen. Det blir
lite kul när vi ses, våra barn är ju en stor del av varandras vardag
medan vi nästan aldrig ses i den här konstellationen.

Isac&Williot aka Piff&Puff röjde först runt på Marinmuseum och sen
på stan. Tillsammans är de treåringar upphöjt i fem; flams och
trams och mycket springande!

fredag 1 april 2011

Fredagsinlägget

På fredagarna brukar jag ofta blogga ett trist inlägg utan mer
substans än att Flisan sitter i soffan. Just i dag Youtubar han.

För dig som vill ha mer substans kan jag meddela att en fantastisk
person kommer att gästblogga inom kort!