måndag 11 april 2011

Så jävla vuxen

Jag har tidigare bloggat om åldersnojja, läs det inlägget här.

I lördags fick jag en ny dos vuxenpoäng, men på ett behagligt sätt. Skapa den här bilden framför er, och kom och säg till mig att jag inte är vuxen:

Förskolläraren, Controllern, Verksamhetsutvecklaren, Sjuksköterskan, Han från statliga myndigheten och jag träffas hemma hos Förskolläraren och Verksamhetsutvecklaren för middag. Vi dricker fördrinkar, kollar på hur husbygget framskrider och jämför gravidmagar. (Jag var utom tävlan där, för de som undrar.)

Vi får fin mat som inte är klassad som "lättlagat" i kokboken. Vi gäster ombeds välja vin. Vi diskuterar:
  • Vad gräsfrö kostar på Lantmanna resp på det där andra stället, hur stort lager finjord man måste ha när man ska så gräs på våren och sen skrattar vi åt dom som köpte dyr matjord och fick gammal vägsaltberikad jord från en urdikning.

  • Detaljerna i föräldraförsäkringen. Hur många dagar bör man låta bli att ta ut innan barnet är 12 månader för att kompensera att man tvingas ta fem dagar efter att det fyllt 12 månader? Och kan några av de fem vara lägstanivådagar eller måste alla vara SGI-dagar?

  • Hur man ska redovisa försäljning av väldigt gamla Bolidenaktier. Är det verkligen sååå stor förlust att välja schablonberäkningen? Vi kommer fram till att det kanske inte spelar så stor roll om vi antar att aktierna köptes på åttiotalet. Han från Skatteverket rynkar ögonbrynen när Controllern föreslår att man sätter ett inköpspris på 130:-. Det är bara jag som ser det, han är för artig för att låta någon annan märka det, Han från Skatteverket.

Sen pratade vi om boob jobs, skvallrade om kollegor, åt kladdig kladdkaka, drack mer alkohol och vips var klockan nästan midnatt och alla började tänka på refrängen och på att börja dra sig och tacka för sig. Jag och Skatteverket var inte riktigt färdiga med kvällen utan tog en GT på Stars, tittade på fulla människor och gäspade ända fram till halv ett.

Jag önskar att jag kunde skicka det här meddelandet till mig själv 1997, men jag får nöja mig med att tillägna det, med kärlek, till fröken Kajsa Katie De Bourg. Se det som en inblick i framtiden gumman! ;-)

1 kommentar:

  1. Mmm, det var skillnad mot för några år sedan!
    /Verksamhetsutvecklaren

    SvaraRadera