tisdag 14 december 2010

Sju sorters kakor -recension

Sitter och läser kokböcker och fastnar för Sju sorters kakor, den rutiga klassikern från 1945. Den jag håller i är från 1994 och förordet lovar en modern, omarbetad upplaga.

Här kommer ett axplock av saker man alltså värderat som "moderna" år 1994:

Vad sägs tex om den här smakliga kakan? Mikrad chokladkaka enligt bildtexten, gegga med frukt på enligt min bedömning.


Eller vad sägs om detta innovativa tips: "Gaffeln är ovärdelig som garneringsattiralj"



Lökringar? Nä, finska struvor, från kapitlet Baka utan ugn


Nästa godsak gör sig tyvärr inte på bild med en dålig Ifån, men jag kan meddela att det ser ut som en blandning mellan Play-Doh och köttfärs.


Och sen det mest anmärkningsvärda, nämligen Judebröden på sidan 114. Troligen inte konstigare än den Tyska Citronkakan på sidan 60 eller de Ryska kyssarna på sidan 85, men ändå med en viss besk eftersmak om ni frågar mig.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar