måndag 6 december 2010

Trekanten -vilket äventyr!

Lika bra att säga det direkt, vi snackar om orten Trekanten utanför Kalmar, inget annat. (Hur tänkte dom här? Ortens namn måste ju rimligen ha kommit till innan trekant var vedertaget som som begrepp i det andra sammanhanget? Märkligt.)

Jag fick äran att följa med Maria Hoberg till Ikea innan hon skulle på kundbesök i just Trekanten. På vägen dit var väglaget ganska dåligt, massor med snö och inga plogbilar i sikte. Efter att Ikea, Modegallerian och kundbesök var avklarade styrde vi hemåt och redan efter någon km låg den första bilen i diket. Det vräkte ner snö och var fortfarande inte plogat. Nu började det bli riktigt tufft och hastigheten låg kring 50km/h. Trots detta finns det givetvis medtrafikanter som tycker att man kan köra som vanligt, dvs ligga nära bakom, köra om osv osv. Idioter.

Någon mil från Kalmar hamnade vi mitt i ett räddningsuppdrag, bilar över hela vägen och en som höll på att bärgas från ett dike. Det var nu fruktansvärt svårt att köra, sikten var usel och det fanns knappt spår att köra i. Efter en bil till i diket och efter att själva ha fått sladd fast vi körde i 50 på en rak väg började vi fundera på om vi skulle ta oss hem överhuvudtaget. I höjd med Torsås slog vädret om och det började regna och i Jämjötrakten var det decimeterdjupa sjöar över hela vägen.

Sammantaget lyckades vi alltså pricka in ymnigt snöfall, två decimeter snö, snömodd, översvämning och sista biten faktiskt även ishalka.

Jag kan säga att vi var rätt trötta när vi kom hem!

2 kommentarer:

  1. Usch men skönt och höra att ni båda klarade er helskinnade från trekanten.

    SvaraRadera
  2. Måste ju återigen uttrycka min eviga tacksamhet för att du körde! Jag var tillräckligt nervös som det var... Somnade du också ovaggad? Vem vet - det kanske blir Trekanten någon gång i framtiden igen?
    Mia

    SvaraRadera