söndag 6 mars 2011

Dagens insikt

Idag var jag, mamma och Flisan på Lindex för att kolla på byxor. Plötsligt blev det tydligt, det som tidigare varit en diffus känsla av obehag blev till avskyvärd visshet. Bootcut är tillbaka. Är det inte VÄLDIGT mycket för tidigt? Försöker tänka på när jag senast hade bootcut. Jag tror det var ett par mammajeans vilket antyder 2006-2007 någon gång. Första gången borde ha varit sent nittiotal. Jag hade alltså bootcut i nästan tio år för fyra år sedan och tycker det känns väldigt fel att det skulle bli modernt igen så snart.

Varför bryr jag mig? Jo, för jag gillar inte mode och inte att handla kläder och om det blir en stor och allmängiltig trend med ett visst snitt hos kedjorna minskar utbudet av annat väldigt mycket.

Saken är att jag tycker bootcut är ganska ugly. Dessutom har jag stövlar femtio timmar i veckan, nio månader om året, gissa hur bra det funkar med bootcut då? Och NEJ, jag tänker aldrig, never, ever ha jeansen över stövlarna. Så f* bootcut.

Jag undrar om det här kommer att bli året då jag slutar försöka hänga med. Typ som att jag peakade modemässigt under skinny-jeansens storhetstid och nu kommer jag desperat hänga kvar där trots att hela omvärlden säger bootcut eller flare eller what ever.

4 kommentarer:

 1. hehe det har funnits hela tiden ;)
  finns jeans till alla nu för tiden, tighta längst ned till extremt vida :D

  man ska aldrig bli en modeslav tycker jag, man ska ha det man själv tycker är bekvämt! då mår man bättre :D

  SvaraRadera
 2. Låter bra Maria! :-) Skinny-jeans for the win!

  SvaraRadera
 3. Jag som just bestämt mig för att mina boot cut är för fel och skickat dem till insamling/skräpet beoroende på hur hela de varit. Var det fel!?

  Fast jag tycker faktiskt att man ska ha de jeans man vill och inte byta dem för att någon annan säger det. Däremot verkar det av någon anledning variera vad jag tycker och jag skulle aldrig sträcka mig så långt som att jag inte någon gång igen skulle ha jeans över stövlar. Fast jag har visserligen inte kommit till läget där jag har jeansen innanför heller.

  SvaraRadera
 4. Caroline! Även om jag helt håller med dig -man ska ha det man gillar och inte vara "slav" under trender så kanske du borde sparat på bootisarna. ;-)

  Det känns lite som man antingen är det ena eller det andra när det kommer till jeans och stövlar? Jag har haft jeansen innanför i hela mitt "vuxna" liv, eller åtminstone i 7-10 år. Har svårt över huvud taget för byxor utanpå stövlar, därför äger jag faktiskt inte ett enda par vanliga byxor.

  SvaraRadera