måndag 21 mars 2011

Jisses...

Vad de prackar på folk bedövning i En unge i minuten. Med all respekt för alla mammor som väljer det, men jag förstår inte varför så många barnmorskor är så EDA-frälsta.

Jag hade skrivit i mitt förlossningsbrev att jag inte var intresserad av rygg-Västervik- eller bäckenbottenbedövning och jag hade inte speciellt ont, men ändå frågade man mig flera gånger.

Har de provision på bedövningsmedel eller?!

6 kommentarer:

 1. själv har jag fött 3 barn och jag kan säga hade jag inte fått den bedövningen så hade jag inte pallat med förlossningarna som var sega och gjorde så sjuuuukt ont. sista förlossningen dock klarade jag mig utan. så det är så olika. andra barnet hade jag tänkt försöka klara mig utan men fixade det inte. tredje tänkte jag ta det men då behövde jag det inte. lustigt hur olika alla förlossningar kan bli

  SvaraRadera
 2. Maraia -klart man ska ha den bedövning man vill, det jag undrar över är varför man inte väntar på att mamman själv frågar efter det!

  SvaraRadera
 3. När jag opererade mig för en sak så "tjatade" de på mig Tradolan efteråt, och jäklar vad sjuk jag blev :( Inte hade jag så himla ont innan...Man kan ju undra varför de på las är så glada i att dela ut smärtlindring när man egentligen inte vill ha. Klart man ska få om man vill, men...

  SvaraRadera
 4. Tänk, jag funderade på samma sak.

  SvaraRadera
 5. Jag håller absolut med om att mamman åtminstone kan få fråga innan hon prackas på bedövning. Jag har själv fött tre barn utan bedövning och alla förlossningar är olika liksom alla blivande mammor. Däremot vill jag i mån av sjuksköterska försvara mig och mina kollegor lite vad gäller smnärtlindring i stort. En patient som kommer från en operation kanske inte alltid är medveten om hur ont han eller hon kommer få efter operationsbedövningen släpper och det kan då vara bra att förebygga smärtan med grundmedicinering i form av Alvedon. Det är väl känt att sår läker bättre om patienten är bra smärtlindrad.

  SvaraRadera
 6. smärtlindring ska det stå inte något annat! :)

  SvaraRadera